TORTA S HRUŠKAMI
SESTAVINE:
- 200 g jedilne čokolade
- 150 g sladkorja
- 80 g masla
- 4 jajca
- 100 g mandeljnov
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 2 večji hruški
SESTAVINE ZA VANILIJEVO KREMO:
- 400 ml mleka
- 3 jajca
- 40 g škrobne moke
- 80 g sladkorja
- 1 vrečka instant želatine v prahu
- 250 ml sladke smetane
- 40 g sladkorja
POSTOPEK:
V vodni kopeli stopimo jedilno čokolado in jo ohladimo do mlačnega. Vmešamo maslo, rumenjake in 1/2 sladkorja. Stepemo čvrst sneg iz beljakov z drugo polovico sladkorja. Obe sestavini združimo in med rahlim mešanjem dodamo še moko in pecilni prašek. Testo spečemo v okroglem modelu. Pred pečenjem v krogu po testu položimo na tanke rezine narezane hruške. Medtem pripravimo vaniljevo kremo. Ločimo rumenjake in beljake. Stepemo čvrst sneg iz beljakov s sladkorjem. Posebej v 1/2 dl mleka razmešamo škrobno moko in rumenjake. Zavremo preostalo mleko, vlijemo zmes in med stalnim mešanjem kuhamo, da se krema zgosti. Kremo odstavimo in takoj namažemo na pečeno testo in ohladimo. Na ohlajeno kremo namažemo še stepeno sladko smetano in okrasimo s čokoladnim prelivom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar