ČOKOLADNI JEŽKI
Za pripravo peciva brez peke, priporočam ježke ali čokoladne kokosove kroglice. Recept je isti, od vas pa je odvisno, za kaj se boste odločili.
SESTAVINE:
- 180 g naribane čokolade
- 150 g zdrobljenih Albert keksov
- 1 vanilijev sladkor
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 beljak
- 2 - 3 žlice ruma
- kristalni sladkor ali kokosova moka (notri povaljamo narejene kroglice)
POSTOPEK:
Čokolado, sladkor v prahu, vanilijev sladkor in zdrobljene kekse mešamo na toplem toliko časa, da se čokolada malo zmehča. Dodamo beljak in rum ter oblikujemo kroglice (jaz sem se odločila za ježke). Te povaljamo še v kristalnem sladkorju ali kokosovi moki. Kroglice zložimo na pladenj, da se malo osušijo. Potem jih zložimo na primeren krožnik in ponudimo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar