MEDENJAKI
Medenjaki so piškoti, ki so jih delale že naše stare mame. Obožujejo pa jih tudi vse zdajšnje mlade generacije. Piškoti so dobri tudi zato, ker jim da edinstven okus domače sladilo - med.
SESTAVINE:
- 30 dag sladkorja
- 4 cela jajca
- 1 rumenjak (beljak prihrani)
- 2 žličke sode bikarbone
- 6 velikih žlic medu
- 3 žlice olja
- 70 dag moke
- 1 pecilni prašek
POSTOPEK:
Sladkor, jajca, rumenjak in med rahlo segrejemo med stalnim mešanjem, da se med stopi. Ohladimo, dodamo ostale sestavine, nazadnje vmešamo moko. Testo naj počiva 1 uro. Med tem pekač obložimo s peki papirjem. Nato iz testa oblikujemo male kroglice lešnikove velikosti in jih spečemo. Iz enega beljaka pripravimo z dodajanjem 8 - 10 dag sladkorja v prahu med stalnim mešanjem beli led. Medenjake obrizgamo on pustimo, da se glazura osuši.
Ni komentarjev:
Objavite komentar